Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

BLOGTOUR SEX/LIFE – B.B. Easton

Een boek om rode wangetjes van de krijgen!

WARNING: Dit boek bevat expliciete seksuele content. Vandaar ook een 18+ advies!

Dank je wel uitgeverij Zomer & Keuning voor het vertrouwen. Er is mij duidelijk vooraf verteld wat voor soort boek het is en dat het niet voor elke lezer geschikt is.

BLOGTOUR PLANNING

SEX/Life

Auteur: B. B. Easton
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Roman
Aantal pagina’s: 314
Uitvoering: e-book
Verschijningsdatum: 25-6-2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Recensie

Sex/Life komt vandaag uit. Zowel als e-book als de serie op Netflix. Laat ik beginnen met dat ik na het lezen van die (dag)boek erg benieuwd ben hoe ze dit gaan filmen.

Ik zeg dagboek, omdat dit boek (e-book only) geschreven is in de vorm van een dagboek. Ieder meisje had, denk ik, ooit wel een dagboek. Het dagboek kreeg een naam en werd onze beste vriendin. Je dagboek wist als eerste wie je grote liefde was, van die week dan 😉 .

B.B. Easton had ook een dagboek en heeft die, na wat bijschaven, als een badass laten publiceren. Wat als ik iets vind van B.B. dan is het wel dat zij niet je average girl is.

Voordat je aan het boek begint is het belangrijk om te weten dat je geen gewoon boek leest, maar enkel en alleen wat er getypt is in het dagboek en wat mailverkeer. Hierdoor ontbreekt er soms wat achtergrond informatie, in zoverre dat je het wel zelf kunt invullen op basis van eerdere entry’s.

Inhoudelijk is het een prima boek. Personages worden goed geïntroduceerd. Ze beschrijft elk personage op zo’n manier dat je denkt dat je ze zelf tegen bent gekomen, vroeger op de middelbare school. Van skinheads tot goths tot the nerd next door. Ook is duidelijk hoe B. B. er vroeger bijliep, maar hoe dat in het Ken tijdperk is, weet ik niet.

Het jammere aan een boek in dagboek vorm is dat je het hele verhaal maar van 1 kant leest. De reacties van de mannelijke kant(en) blijven een raadsel. Natuurlijk wordt er hier wel het een en ander over beschreven, maar dat is natuurlijk geschreven vanuit het oogpunt van B.B.

Over de spanningsboog ben ik niet overtuigd. Hoewel we duidelijk mee worden genomen door Eastons’ leven, merkte ik dat ik soms even wat regeltjes terug moest. Ondanks dat er genoeg activiteit was, miste er iets. We kunnen lezen wat voor problemen ze had met haar exen en met haar man, maar het boek had nog wel een grote wending kunnen gebruiken. En dan kun je zeggen; “Sam.. een grotere twist dan de overstap van Helter naar Ken kan niet…” Ik kan niet beter beamen, maar het verhaal kabbelt maar wat voort. Er had wat mij betreft wel een grotere climax in mogen zitten.

Door de expliciete seksscènes is dit boek niet voor iedereen geschikt. Maar kun jij daar gewoon mee dealen, is het zeker een boek voor vermaak. Het boek is geschreven met een lach en een traan. Easton heeft het niet altijd makkelijk gehad, maar gelukkig heeft ze haar heerlijke humor om haar er doorheen te slepen. Meer dan eens zat ik gniffelend op de bank.

Conclusie

Sex/Life is een dagboek waarin je kennis maakt met verschillende persoonlijkheden. Het boek heeft een goede verhaallijn, maar had nog wel een goede climax kunnen hebben. Met de humor van B. B. Easton is dit een heerlijke pageturner, waarin je uitkijkt naar haar volgende inzichten.

Get your copy now!
E-book Sex/Life

Kijk hier op Netflix:
Serie Sex/Life

Advertentie

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: