Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Blogtour ‘Verknipt’

Met dank aan uitgeverij Hamley.

Blogtour

Flaptekst

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

Auteur: Sandra J Paul
Uitgeverij: Hamley books
Genre: Psychologische thriller
Uitvoering: Paperback
Rating: 4 ⭐

Verknipt

Recensie

Dit boek heeft een tijdje op mij liggen wacht. Telkens stelde ik het uit om aan dit boek te beginnen. Ik zat nogal in een readingslump en ik was bang dat ik niet voldoende aandacht voor dit verhaal kon opbrengen.

Het tegendeel is waar. Na een praatje met mezelf (don’t worry, dit doe ik niet dagelijks) heb ik het boek opgepakt en ben ik gaan lezen.

Al snel zat ik in het verhaal van Zoey. Het is een pittig onderwerp voor een boek en daardoor ook gewaagd. De zware emoties waar Zoey mee te maken krijgt vind ik dat ook zeker op zijn plek. Het is dan ook geen boek waar je een goed gevoel van krijgt. Dat is een waarschuwing die ik wil meegeven aan iedereen die dit boek wilt lezen.

Het verhaal is wat verwarrend in de vorm van tijdlijn als Zoey de overbuurvrouw Vivian ontmoet. Zij zijn ineens beste vriendinnen. Dit was even een sprongetje die gemaakt werd.
Vervolgens lijkt de tijd weer langzaam, bijna per dag te gaan. Het fluctueren van de tijdlijn heb ik wat moeite mee gehad.

Verder heeft Sandra een ijzersterk verhaal geschreven. Je kunt de wanhoop en zwaarte die Zoey met zich meedraagt voelen. Tevens ervaar je ook hoe lastig het soms kan zijn om de enige persoon te zijn waar een persoon met een depressie op kan leunen en hoe belangrijk deze mensen voor de personen met een depressie zijn.

Op sommige stukken lijkt het alsof Sandra iets te veel in het verhaal wilt stoppen, maar op hetzelfde moment voelt het ook alsof het verhaal dat nodig heeft. Het is wel belangrijk dat je je hoofd erbij houd, maar als je je over kan geven aan het verhaal en niet te snel leest, waardoor je de details goed kan verwerken, kun je goed van dit sterke verhaal ‘genieten’.

Het boek heeft een goede spanningsboog, ondanks dat het verhaal op enkele plekken in een stroomversnelling raakt en op andere erg traag. Tevens zijn de personages goed uitgediept en zijn de emoties te voelen als lezer.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan!

Fijne avond!

Advertentie

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: