Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Blogtour ‘Coup de Foudre’

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor dit recensie exemplaar

Coup de Foudre

Katie Haver’s leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Coupe de Foudre

Auteur: Eline de Schepper
Uitgeverij: Hamley books
Genre: Feelgood
Uitvoering: paperback
Rating: 3,5 ⭐

Recensie

Mocht je niet weten wat Coup de Foudre betekent, dan kan ik je verklappen dat ik dat ook even heb opgezocht toen ik deze titel zag. Het staat de ‘liefde op het eerste gezicht’.

De verhaallijn van deze feelgood ontwikkelt zich snel. Hierdoor gaat de ontwikkeling van de personages erg snel, en had ik graag net wat meer van de personages willen leren. Persoonlijk moest ik ook heel even in het verhaal komen, maar daarna wordt je door de schrijfstijl van Eline meegesleurd.
In een eerdere recensie van een boek van Eline noemde ik haar een woordenkunstenaar en hier blijf ik ook bij. Zij heeft een sprookjesachtige manier van vertellen, waarin de Wisteria vaak in terugkeert (zoek deze maar eens op, het is prachtig!).

“Vanavond was de Eiffeltoren de wachter, die waakte over de stad en een betoverende liet schijnen over alles en iedereen”

– Eline de Schepper

Je wordt meegenomen voor de straten van Crémieux en worden de straten van Parijs prachtig weergegeven. Ondanks dat ik niks heb met Parijs, laat de auteur zelfs mij een beetje verliefd worden op deze plaats.
De cover is ook een plaatje op verliefd op te worden, maar zelf vind ik hem niet volledig bij het verhaal passen.

Desalniettemin, een heerlijk boek voor in de zon!

Advertentie

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: